Daklekkage dakkapel verhelpen

Een lekkage is een van de vervelendste zaken die je bij een verbouwing kunt hebben. Wanneer je een dakkapel hebt waarin zich een lekkage bevindt, wil je niets liever dan die lekkage verhelpen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Stap 1. Probeer de lekkage te vinden

Het vinden van de lekkage is eigenlijk de meest tijdrovende klus. Probeer te onderzoeken waar de lekkage vandaan komt. Water kan nooit omhoog kruipen, dus lager zoeken dan de plek waar de symptomen zich uiten (waterkringen, schimmels, vochtige plekken, enzovoorts) heeft geen nut.

Stap 2. Onderzoek hoe het lek is ontstaan

Vaak is er een duidelijk aanwijsbare reden voor het ontstaan van een lek. Een kabel is gescheurd, een leiding is gebarsten, een schroef is langzaam los gedraaid.

Stap 3. Repareer het lek

Nu is het tijd om het lek te repareren. Zorg wel dat je zeker weet dat de oorzaak die je op het oog hebt ook de daadwerkelijke oorzaak hebt. Zomaar wat repareren is niet handig; je kunt hiermee soms meer kapot maken dan je wil, begin hier dus niet zomaar aan.

Stap 4. Schakel een expert in

Kun je de oorzaak niet vinden of krijg je het echt niet opgelost? Schroom dan niet om een expert in te schakelen. Een expert heeft vaak in enkele minuten al gevonden wat het probleem is, terwijl jij daar uren of soms zelfs dagen over kunt doen. Wacht dus niet te lang met het roepen om hulp.

About

View all posts by