Modern wonen

Trends en ontwikkelingen bij de inrichting van woningen leiden tot meer wooncomfort. Het besparen van tijd, kosten (en het minder belasten van het milieu) is hierbij het uitgangspunt.

Led als kostenbesparing

Waar voorheen een huis voorzien was van gloei-, spaar- en halogeenlampen zie je nu veel led-verlichting. In het kader van milieu- en kostenbesparing op de midden en lange termijn zijn led-lampen een goede keuze. Bovendien is led goed geschikt voor buiten, waardoor je ook de tuin kunt voorzien van led. In aanschaf is led duurder, daarin tegen is het vele malen minder belastend voor het milieu en op termijn kostenbesparend op de energiekosten. Met name nu er een verbod is op de gloeilamp, en over een paar jaar de halogeenlamp beperkt verkrijgbaar is, zal de populariteit van de led-lamp toenemen.

Kokenwaterkraan als hulpmiddelen

waterkokerEen huishoudelijk hulpmiddel, zoals de kokenwaterkraan (ook bekend als de ‘Quooker’, begint ook steeds populairder te worden. Quooker, geschreven met een ‘Q’ is een merk en trendy benaming voor (simpelweg) een koker. In andere woorden: Een Quooker is een tweede kraan met een eigen boiler die het water constant op kokende temperatuur houdt. Op deze manier kan je direct kokend water krijgen uit de kraan. Thee zetten gaat sneller, groeten en pasta koken of direct een warm en kokend water voor een andere toepassing. Hoe voordelig de Quooker ook klinkt, zitten er enkele nadelen aan gebonden. De aanschafprijs begint vanaf circa duizend Euro, waarna je boiler dient aan te schaffen. Hiernaast moet je voldoende ruimte hebben om de boiler met kraan kwijt te kunnen. Ook dien je rekening te houden met hogere energiekosten, aangezien het water elektrisch op temperatuur gehouden wordt. Milieu- en kostenbesparend is dus niet, meer comfort biedt het wel degelijk.

Tijd besparen met thuiswerken

Afhankelijk van het beroep dat je beoefent is het handig thuis een werkplek in te richten. Een afgesloten omgeving waarin je administratieve taken kunt doen en kunt werken. Veel werkgevers bieden de gelegenheid om thuis te werken. Het voordeel is dat je niet (of minder) in de file hoeft te staan, je hebt tenslotte een thuiswerkplek. Gepast kantoormeubilair, zoals: zakelijke roldeurkasten, een ergonomische bureaustoel en een werktafel zijn hierbij van belang voor een fijne werkplek. Op deze manier kan je thuis effectief en efficient werken.

Woonbeveiling

Technologische ontwikkelingen gaan snel, waardoor een woning eenvoudig veilig gemaakt kan worden met technologische hulpmiddelen. Denk hierbij aan een alarminstallatie en lichtsensoren, om inbrekers af te schrikken. Camerabewaking voor het huis kan voor een betaalbaar bedrag kwalitatief sterk zijn. Camera’s in en om de woning, voorzien van een draadloze IP verbinding, waardoor je overal (met een internetverbinding) mobiel toegang hebt tot de live beelden.

About

View all posts by